top of page
Poza scriitoruluiAREPMF

Comunicat post-eveniment: Maraton Boli Infecțioase - Un An de Istorie Pandemică



La 31 de zile de la debutul Campaniei Naționale de Vaccinare anti-COVID-19 în România și la 1 an derulat sub spectrul pandemiei produse de virusul SARS-CoV-2, Echipa “Vaccine Advocacy” a Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF) a organizat webinarul:


Maraton Boli Infecțioase - Un An de Istorie Pandemică


La nivel global, 1 an de pandemie a însemnat: 101.845.947 cazuri confirmate de infecție SARS COV-2 și 2.195.223 pierderi de vieți omenești.

În România: 721.513 cazuri confirmate boala COVID-19 și 18.105 decese

Am pierdut colegi, prieteni, oameni dragi, minunați. lumea civilizată, așa cum o cunoaștem, a trecut printr-un an crunt. Ne vor trebui ani buni să ne revenim, să ne reluăm viețile.

2021 a adus posibilitatea de a ne vaccina - o șansă extraordinară oferită de știință pentru a încerca să controlăm pandemia, dar și o mare provocare medicală, logistică, umană.

Medici sau civili deopotrivă doresc răspunsuri la întrebarile lor, la dilemele lor, dovezile științifice sunt mai de preț acum, mai mult decât oricând altădată. Cercetări de ultimă oră, evoluția Anului 2020, sub aspect uman, medical, informațional, au fost transmise într-un limbaj uman, simplu și clar de către invitații noștri:

Dr. Andrei Baciu - Vicepreședinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV), Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătății

Prof. Univ. Dr. Alina Bârgăoanu - decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA și consultant onorific al CNCAV în cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19

Dr. Gabriel Diaconu - medic psihiatru - membru al Echipei de Comunicare Medicală al CNCAV

Activitatea practică din cabinetele de medicină de familie, interacțiunea cu pacienții adaptată provocării pandemice și, nu în ultimul rând, argumente pentru a creiona alegeri înțelepte care ne pot proteja Viața, au fost prezentate de către membri Echipei “Vaccine Advocacy” a AREPMF:

Dr. Valeria Herdea, As. Univ. Dr. Liliana Barbacariu, Dr. Raluca Ghionaru, Dr. Ileana Brînză, Dr. Liliana Chițanu, Dr. Emiliana Costiug, Dr. Laura Comnea, Dr. Carmen Mirăuță, Dr. Mirela Ștefan, Dr. Simona Cioc, Dr. Crenguța Lanbă.

Mai mult ca oricând avem nevoie să fim uniți, să respectăm pe cei de lângă noi, să protejăm pe cei vulnerabili. Informația corectă permite alegeri care ne pot proteja Viața.

Cu mult drag, în numele Echipei AREPMF,

Dr. Valeria Herdea


Dacă doriți să revedeți webinarul, acesta va fi disponibil până la data de 7.02.2021, accesând link-ul de mai jos:

114 afișări

Comentários


bottom of page