"Copiii mici și preșcolarii sunt conștienți atunci când se întâmplă ceva rău, și își amintesc prin ce au trecut. După un eveniment care i-a speriat, adesea observăm schimbări în comportamentul lor. S-ar putea să plângă mai mult, să vrea să stea mereu lipiți de tine sau să te aibă în preajmă tot timpul, să aibă momente de furie, să îi lovească pe ceilalți, să aibă probleme cu somnul, să se teamă de lucruri care nu îi deranjau înainte și să devină neîndemânatici în ceea ce înainte stăpâneau. Astfel de schimbări sunt un semn clar că au nevoie de ajutor."
În documentul de mai jos, elaborat de Early Trauma Treatment Network - Child Trauma Research Program - University of California, San Francisco, veți găsi câteva modalități prin care pot fi ajutați.
Documentul este disponibil în mai multe limbi pentru a putea fi distribuit tuturor celor implicați în sprijinirea familiilor care vin din Ucraina cu copii mici.
În partea de jos a documentului există o adresă de site web. Pe acest site sunt mai multe materiale pentru adolescenți, copii de vârstă școlară etc. care pot fi de asemenea utile.
Comments