top of page
Poza scriitoruluiAREPMF

”Prevenția Cancerului de Col Uterin și a Bolilor Asociate Infecției cu HPV”


Luni, 16 octombrie, la Palatul Parlamentului (Camera Deputatilor), in Sala de sedinte a Comisiei pentru Sanatate si Familie, incepand cu ora 11.30, a avut loc dezbaterea cu tema ”Prevenția Cancerului de Col Uterin și a Bolilor Asociate Infecției cu HPV” organizata de Asociatia  ”Mame pentru Mame”.


Au fost prezenti  reprezentanti din Ministerul Sanatatii, deputati si senatori din Comisiile pentru Sanatate, reprezentanti  din societati medicale profesionale si asociatii nonguvernamentale. Evenimentul a subliniat importanta demararii si finantarii unui program complet de vaccinare impotriva infectiilor cu HPV.


Din partea AREPMF au participat dr. Crenguta Lanba si dr. Simona Cioc care au subliniat importanta demersurilor educationale privind preventia cancerului de col uterin, dedicate profesionistilor din sanatate si in egala masura populatiei generale.  Consideram ca reusita unei campanii de vaccinare antiHPV este conditionata de asigurarea unui program constant de aprovizionare cu vaccin HPV, dublat de o comunicare eficienta, informare si constientizarea importantei preventiei.


Cancerul de col uterin ocupă locul 2 după cancerul de sân, aproximativ 3000 de femei fiind diagnosticate anual. România este pe primul loc în Europa, cu aproximativ 2000 de decese anual.

Prevenția este singura noastră armă eficientă împotriva cancerului de col uterin. E important să conștientizăm valoarea prevenției și să o aplicăm. Prevenția primară a cancerului de col uterin și a infecției cu HPV este la îndemâna noastră și constă în vaccinarea anti HPV.

14 afișări

Comments


bottom of page